گوگل دسک تاپ چگونه کار میکند
برنامه جدید گوگل، جستجو در کامپیوتر شما با استفاده از تکنولوژی گوگل است.البته جستجو در فایلها و مستندات موجود در کامپیوترهای شخصی ایده جدیدی نیست و در حقیقت مدتهاست که در ویندوز XP این شکل از جستجو با استفاده از سرویس INDEXING SERVICE مایکروسافت فراهم است. این سرویس سیستم عامل مایکروسافت باعث افزایش سرعت جستجو در محتوای فایلها میشود و امکان ایندکس تمامی فرمتهای Office و فرمتهای بکار گرفته شده در وب مانند html و XML را دارد.البته این سرویس محدویتهایی دارد از جمله آنکه نیاز به پارتیشن بندی به شیوه NTFS و همچنین عدم ایندکس برخی فایلها و شاخه ها.
محصول جدید گوگل ،نرم افزاری است مشابه برنامه Indexing Service مایکروسافت متنها با استفاده از تکنولوژی گوگل همچنین این برنامه ابتکارهای جالبی را نیز دارد از جمله جستجو در CACHE مروگر وب IE ، متن ایمیلها و همچنین جستجو در پرونده ها نیز در مرورگر وب و بصورت WEB BASE انجام میگیرد.
بعد از دانلود و نصب ، برنامه پویشگر آن شروع به جستجو در هارد دیسک و ایندکس فایلهای موجود میکند. مزیت این برنامه تاثیر بسیار کم در سرعت سیستم و همچنین عدم اشغال منابع سیستم است. ایندکس محتوای هارددیسک شما ممکن است ساعتها طول بکشد و شما میتوانید تعداد فایلهای ایندکس شده را در صفحه اول جستجو ببینید.
فایلهای ایندکس و دیتابیس گوگل دسک تاپ در شاخه ای مشابه زیر ذخیره میشود
C:/Documents and Settings/YourUserName/Local Settings/Application Data/Google/Google Desktop Search
و البته این آدرس با توجه به نام کاربری شما و پارتیشن نصب ویندوز میتواند متفاوت باشد.
جستجو در این برنامه در فرم اختصاصی انجام نمیشود و در واقع برنامه جستجو در پورت پیش فرض 4664 کامیپوتر شما (LOCAL HOST ) فعال است که از طریق مروگر وب میتواند به آن دسترسی پیدا کنید.
برنامه گوگل دسک تاپ تقریبا اکثر فرمتهای مجموعه نرم افزاری OFFICE را میشناسد و تجربه کار من با این برنامه نشان از همخوانی و عدم مشکل با یونی کد و متنهای فارسی است. البته به نظر میرسد که این برنامه امکان ایندکس فایلهای PDF را ندارد.
موضوغ قابل توجه دیگر CACHE پرونده ها در این برنامه هست که از طرفی میتواند مفید واقع گردد ( بخصوص هنگامیکه یک فایل متنی به اشتباه حذف شده ) و از طرفی نیز میتواند خطرناک باشد چرا که محتوای ایمیلها و فایلها حتی بعد از حذف نیز مدتی در دیتابیس برنامه باقی میماند و در نتایج جستجو امکان دسترسی به متن آنها فراهم خواهد بود.
برگرفته از www.itiran.net